Ten kto Adę Suskę zna to wie, że oprócz anatomii i Ashtangi, Ada odpowiada w naszym Olala Zespole za gotowanie. Robi to naprawdę świetnie!!! Dziś podzieli się z Tobą przepisem na Świąteczne Olala Pierniczki.
Przepis:
4,5 szklanki mąki
0,5 szklanki zmielonych migdałów
0,5 szklanki cukru pudru
2 jajka
300 g masła
2 łyżeczki sody oczyszczonej (1 łyżeczka octu)
Szczypta soli
Przyprawa do piernika
Wykonanie:
Zagnieść ciasto, szybko wykrawać pierniczki. Piekarnik 180 stopni. Piec na złoty kolor w zależności od grubości pierniczków od 8 do 12 minut.
Lukier. Cukier puder i sok z cytryny . Wymieszać żeby była odpowiednia konsystencja i polewać zimne pierniczki. Dekoracje dowolne.

Dodaj komentarz