Pierniczki świąteczne – Ada od kuchni

wpis w: jogastyle | 0

Ten kto Adę Suskę zna to wie, że oprócz anatomii i Ashtangi, Ada odpowiada w naszym Olala Zespole za gotowanie. Robi to naprawdę świetnie!!! Dziś podzieli się z Tobą przepisem na Świąteczne Olala Pierniczki.

Przepis:

4,5 szklanki mąki
0,5 szklanki zmielonych migdałów
0,5 szklanki cukru pudru
2 jajka
300 g masła
2 łyżeczki sody oczyszczonej (1 łyżeczka octu)
Szczypta soli
Przyprawa do piernika

Wykonanie:

Zagnieść ciasto, szybko wykrawać pierniczki. Piekarnik 180 stopni. Piec na złoty kolor w zależności od grubości pierniczków od 8 do 12 minut.
Lukier. Cukier puder i sok z cytryny . Wymieszać żeby była odpowiednia konsystencja i polewać zimne pierniczki. Dekoracje dowolne.


joga terapeutyczna
Podąrzaj Ada Suska:

Fizjoterapeutka, nauczycielka jogi RYT 500. Ponad 20 lat zajmuję się pracą z ciałem w gabinecie fizjoterapii oraz na macie. Szczególnie interesuję się wpływem emocji na ciało fizyczne. W 2007 roku zostałam instruktorem fitness i trenerem personalnym. Od tego czasu regularnie prowadziłam zajęcia z osobami po udarach mózgu, chorobą Parkinsona, osobami z problemami emocjonalnymi. W 2013 roku zostałam instruktorem Aerial Jogi. W 2015 roku ukończyłam kurs nauczycielski Ashtanga Yoga Ryt 200. A w 2017 Ashtanga Yoga Ryt 300. Od kilku lat prowadzę szkolenia dla nauczycieli jogi z anatomii oraz praktyki Ashtangi w całej Polsce. Uczę w jaki sposób pogodzić ciało i umysł w asanach, tak aby wynieść jak największą korzyść.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.